Svamphunden Sigges funderingar

Alla inlägg under november 2006

Av Sigge Svamphund - 16 november 2006 18:48

Usch, det har regnat hela dagen!Min dag började väldigt tidigt.Det där jättegoda benet jag smaskade i mej i går tålde jag visst inte riktigt.Var tvungen att väcka matte mitt i natten.Behövde ut!!!!!Då är det bra att bo på landet. Matte öppnade bara dörren åt mej så kunde jag uppsöka en buske och fixa de akuta behoven.Sen blev jag självklart utsläpad i regnet.Jag vill ha en "hundlåda" i julklapp.Men min favoritassistent jobbar idag så jag fick i alla fall umgås med henne.Försökte lära mej att hjälpa till att fylla på pellets till pannan men var visst mest i vägen.Hm, tänkte ju bara vara hjälpsam.När jag och matte skulle hämta posten så kom min älskade tiks matte åkande.Hon stannade och pratade med mej eller om det nu var matte.Jag försökte nästan ta mej in i blien.Tänkte att Milou kanske var där eller att jag skulle ha kunnat få lift till henne.Men nädå, postbilen kom så då åkte hon utan mej!!!Hoppas att matte har den goda smaken att snart se till att jag får besöka henne igen.För övrigt har jag mest sovit bort dagen.Händer förhoppningsvis mera i morgon.

Av Sigge Svamphund - 15 november 2006 18:54

I dag har jag varit i skogen igen.Lärde mej att leta reda på en ny svamp.Kommer inte ihåg vad matte sa att den hette men det är nåt som växer sent på året.Självklart så hittade jag en massa kantareller och trattkantareller också.Blir mer och mer övertygad om att matte inte vet vad hon pratar om när hon säjer att det inte finns svamp på vintern.Jag hittar ju så fort jag är i skogen.Fick en present idag.Hyresvärdens ena assistent frågade matte om hon vill ha en massa köttben åt mej.Det var tur för henne att hon tackade ja.Annars kanske jag hade slutat leta och plocka svamp eller nåt sånt.Fick ett stort ben med en massa smaskigt kött på. Det smällde jag i mej ute på gräsmattan.Tyckte nog att jag kunde ha fått alla ben på en gång, det är ju så gott!!!Men inte det inte.......Matte packade dom och stoppade i frysen.Påstod att jag inte alls fick äta upp alla på en och samma gång.Så såg jag att hon minsann gav katterna av köttet.Hm, men lite kan jag ju dela med mej och jag fick ju av deras Whiskas när Penny fyllde häromdagen.Funderar på att hårdbevaka frysen så att hon inte glömmer att ge mej av alla smaskiga ben.Borde få minst ett par omdagen eller så......

Av Sigge Svamphund - 14 november 2006 18:11

Nu är jag kär!!!!!!!I dag har jag träffat tiken i mitt liv!Följde med matte till en av hennes kompisar som bor ganska nära oss.Tänk hos mattes kompis bor min drömtjej.Hon är så snygg!!Vit med några ljusbruna fläckar. Massor med lurvig päls.Fast hon är så där en och en halvgång så stor som jag.Hennes ras heter visst pyrenéer.I alla fall så busade vi och höll igång hur länge som helst.Min drömtjej har en stor tomt där vi kunde springa hur mycket som helst.Hon blev bara lite sur på mej en gång och det var när jag snodde hennes favoritboll.Matte glömde jag alldeles bort.När vi sen skulle hem till oss så var Milou (min tjejs namn) mera brun en vit och jag var alldeles blöt och lerig jag också.Vi hade ju hållit på och rullat runt i grus och lera.Så när jag kom hem så släpade matte in mej i duschen!Ja,ja det kunde det vara värt efter min perfekta date.Jag hoppas verkligen att jag snart får komma tillbaka till henne.Nu är jag väldigt trött.Det är jobbigt att träffa drömtiken.

Av Sigge Svamphund - 13 november 2006 17:48

I dag har det firats födelsedag här.Nä, det är inte jag som fyller år, det gör jag inte förrens i vår.Katten Penny Pök fyller 13 år i dag.Bara för det så serverade matte henne och de andra katterna en massa god Whiskas.Jag gillar faktiskt också Whiskas.Försökte tigga till mej det av Penny. Men hon bara blängde på mej och fräste.Fast jag hade tur för matte gav mej lite grann på mitt torrfoder.Ska nog önska mej en alldeles egen Whiskasburk när jag fyller år.Tror inte att jag ska bjuda Penny eftersom hon inte gillar mej.Visar en bild på henne när hon lagt sej och tänker sova i diskstället.Har haft en lugn dag annars.Var med matte i Malmköping ett tag.Fick äran att passa en affär!!!! Eller det kanske var så att matte skulle handla där och jag skulle vänta utanför.Men jag tycker det känns bättre att säja att jag passade den.När jag satt där och väntade så kom det en gammal farbror.Han började prata med mej så jag jobbade hårt på att se väldigt ensam och övergiven ut.Lyckades tydligen bra för han klappade mej och pratade ännu mera.Då kom matte och störde friden!!Hon kunde ha handlat en stund till, hade ju trevligt med farbrodern.Han talade om för matte att jag är såååå fin och tänk vad trevligt med en hund som satt tyst utan att skälla. Så sa han att han pratade med mej för att jag såg ensam ut.Gillar såna farbröder.Borde införas flera av dom.

Av Sigge Svamphund - 12 november 2006 19:18

mattes föräldrar har jag ägnat dagen åt.Ja, frågar ni matte så säjer hon att dom har passat mej.Det kan ju diskuteras.Innan jag åkte och passade dom så var jag på morgonpromenad.Hade sån tur att jag träffade min favorittik. Fick alltså busa en del med henne.Mycket bra inledning på dagen.Sen placerade jag mej vid ytterdörren så inte matte skulle glömma mej.Passa mattes föräldrar är enkelt.Fast de tycker att jag är för stor för att leka knähund.Hmm, det tycker alla, förstår inte riktigt det.Var ute och rastade mattes mamma.Det är ju så mycket trevliga lukter i stan så jag får väldigt bråttom ibland. Hon sa att jag nästan är för stark för henne.Glömde ju bort att hon inte är så ung.Sen var vi ute en gång till.Då fick jag syn på matte.Blev så glad och fick så bråttom att jag håll på att dra omkull hennes mamma. Så var det en massa andra människor som jag också ville hälsa på.Men alla vill visst inte hälsa på mej. Jag har lite svårt att förstå det, tror ju att alla tycker om mej.När vi kom hem så snöade det massor.Kanske kan det bli så mycket snö att jag kan busa i den....Nu är jag trött för det var ganska jobbigt att vakta mattes föräldar fast de är lättvaktade.Men det är ju så mycket annat att hålla reda på där också.I morgon är det visst nån födelsedag här.....Återkommer imorgon med rapport om det.

Av Sigge Svamphund - 11 november 2006 17:05

Usch, det har regnat hela dagen.Vill INTE gå ut då, tyvärr är ju matte av en annan åsikt.Tycker att hon borde förse mej med en låda typ den som katterna här.Livet är ganska orättvist.Om det regnar så behöver de minsann inte gå ut utan kan göra vad de ska på lådan.Jag ska släpas ut fast det regnar.Finns en orättvisa till.I bland försöker jag ju sova i mattes säng. Men hon vaknar och säjer åt mej att gå ner.Där emot så sover katterna där.Fast när den där Penny Pök ligger där törs jag inte upp i sängen.Hon gillar inte mejutan brukar slå mej på nosen.Dessutom har jag hört att hon i yngre dagar hade som hobby att försöka mörda en schäfer. Fast honlyckades aldrig trots att hon försökte under flers år.Har ganska mycket respekt för henne.I går så fick jag en ny maträtt.Var och hälsade på mattes föräldrar.De åt pumpasoppa.Jag fick resterna av soppan vilket blev en ganska stor skål.Väldigt gott!!!!!!!När jag ätit upp allt så försökte jag tigga till mej mera men den hade tagit slut.Skillnad mot mitt vanliga torrfoder.Borde serveras pumpasoppa mycket oftare.I morgon ska jag visst passa mattes föräldrar, eller om det var tvärtom.....Undrar om det kan finnas sån där soppa igen?????

Av Sigge Svamphund - 9 november 2006 18:23

Inte nog med "spökena" och monster bilen igår.I dag när jag var ute på min morgonpromenad så uppenbarade sej nästa underliga bil.Den körde sakta utefter "min" väg och stannade med jämna mellanrum och stoppade långa oranga pinnar i backen.Blev en massa extra jobb för mej.Jag var ju tvungen att noggrant lukta på varje pinne och revirmarkera. Annars kan ju nån annan hund tro att pinnen tillhör den.Kommer att bli ansträngade promenader på "min" väg så länge de där pinnarna finns där.På eftermiddan pratade matte om bada.Jippi!!!!!!Jag trodde självklart att hon hade tagit sitt förnuft tillfånga och tänkte ta med mej till nån av mina sjöar.Hittills har jag provbadat 9 olika sjöar!Men sån tur hade jag inte.Med bada avsåg hon att släpa in mej i DUSCHEN!!!!!!!Det är inte bada! Bada gör jag när det är en sjö och jag kan simma.Nu utsattes jag för nån slags vattentortyr typ regn. När jag trodde att det var över så skulle det en massa schampo i pälsen och sen ännu mera vattentortyr.Som hämnd så ruskade jag av mej massor med vatten både på toaletten och i köket.Men sen blev det bättre.Vi gick ut och jag fick ha min favoritboll. Tror att det var nån tröst efter tortyren i duschen.Men då skulle det tränas.Jag fick sitta och vänta medan matte tog min boll och gick.Det kan jag ju redan så jag vet att hon ropar på mej.När hon ropade på mej så brukar hon ju kasta bollen sen.Men inte nu.Jag var tvungen att sitta stilla och vänta tills matte sa att jag fick hämta bollen.Försökte fuska några gånger men det fungerade inte.Har alltså lärt mej nåt nytt idag. Blir ganska trött av att använda hjärnan och lista ut vad matte menar ibland.

Av Sigge Svamphund - 8 november 2006 18:10

Ja, jag trodde faktiskt att det var en massa spöken lösa här på förmiddan.Gick ut och fick se två stora spöken på hyresvärdens veranda.Jag morrade ordentligt och reste ragg.Men spökena stod kvar........Då skällde jag ut dom ordentligt och fattade mod och sprang mot dom.Det var inga spöken!!!!!!Hörde nog hur matte skrattade åt mej.Nån hade lyft ner hyresvärdens parasoll och det var dom jag tyckte såg ut som hemska spöken.Sen var jag på sån där social träning igen.Men när vi kom hem så stod det ett nytt monster på min gård.Jag morrade lagom hotfullt redan innan jag kom ur bilen.För på min gård stod det en stor bil och lät mycket konstigt.När jag kom närmare så såg jag att det låg en tjock slang från bilen och in i källaren.Tänkte inte alls följa med in.Planerade ägna tiden åt ta reda på vad det var för underliga saker som pågick.Rasslade märkligt i slangen.Men matte släpade in mej.Jag gick omgående och ställde mej i hennes säng. Kände attjag behövde ha koll på monsterbilen.Matte påstod att det inte alls var konstigt, det var bara pelletsbilen som fyllde på pellets för att vi ska ha det varmt inne.När den försvunnit så inspekterade jag noggrannt ute.Sen fick jag vara i skogen nån timme på eftermiddan.Lite svamp hittade jag, men nu börjar det bli dåligt.Måste kanske hitta ett nytt jobb till vintern om det stämmer att svampen tar slut.

Presentation

Fråga mig

52 besvarade frågor

Min gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2006 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards